Сварки у "Голосі" вже кілька місяців помічають у Верховній Раді - Зінкевич

Ексклюзив
Вирішальним моментом стало голосування за мовний закон
Ексклюзив
17 Червня, 05:05 434

Народна обраниця від "Європейської солідарності" Яна Зінкевич також відзначила, що сварки у "Голосі" вже кілька місяців помічають у сесійній залі парламенту.

Про це Зінкевич сказала у коментарі Парламент.UA.

Потрібно розуміти, що голова їхньої партії та голова фракції в принципі самі довели до такої ситуації. Адже впродовж останнього часу, місяців п’яти-шести ми всі спостерігаємо в залі Верховної Ради, що там йдуть якісь конфліктні ситуації, - сказала вона.

За її словами, вирішальним моментом стали події 15 червня (нібито помилкове голосування п'ятьох членів "Голосу" щодо мовного закону - ред.), там був дуже страшний скандал. Їм не вдалося владнати цю ситуацію тож ці 10 депутатів ухвалили для себе єдине можливе рішення, створити окрему групу у складі фракції.

Оскільки вони "списочники", вийти зі складу фракції вони не можуть, бо будуть тоді позбавлені мандату і тоді на їхнє місце просто зайдуть наступні люди по списку, - пояснила Зінкевич.

Варто також зазначити, що десять депутатів, які увійшли до групи "Справедливість" - це рівно половина фракції "Голосу", у складі якої всього 20 депутатів.


Контекст. Один із медійних лідерів "Голосу" Сергій Притула покинув ряди партії, так само як до нього це зробив Святослав Вакарчук. Потім депутати почали розповідати про невдоволення керівництвом політсили, заявивши, що Кіра Рудик узурпувала владу та одноосібно розпоряджається партійними коштами.

Раніше в інтерв’ю для Парламент.UA депутатка Ольга Стефанишина розповіла, як щодо нардепів, які висловлюють незгоду з діями керівництва політсили, вживають ряд заходів. Наприклад, забороняють партійному фотографу знімати цих депутатів, блокують їм записи на ефірах телеканалів та виступи у преспоінті парламенту.

16 червня десять депутатів з фракції "Голосу" заявили про розкол у фракції та про створення окремого об'єднання "Справедливість". До нього увійшли Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараськін, Ярослав Юрчишин.

Чому партія розкололась, читайте у нашому матеріалі: В "Голосі" триває війна: нардеп розповів про те, як Бог забрав у Кіри Рудик розум

Читайте також