Депутатка з "Голосу" пояснила, що остаточно спричинило розкол

Бобровська наразі не спілкується з лідеркою "Голосу"
Ексклюзив
Депутатка з "Голосу" пояснила, що остаточно спричинило розкол
Соломія Бобровська (фото: УНІАН)
16 Червня 2021, 22:13
читать на русском

Народна депутатка Соломія Бобровська з об'єднання "Справедливість" розповіла, що підтримка окремими депутатами з фракції "Голос" внесення до порядку денного законопроєкту про відтермінування впровадження норм мовного закону про повномасштабний дубляж фільмів і серіалів українською мовою на телебаченні стала очевидною червоною лінією.

Про це Бобровська сказала у коментарі Парламент.ua.

Для мене це була очевидна червона лінія. Однак рішення було прийняте фактично після п'ятьох місяців спроб перемов та налагодження діалогу, особливо зважаючи на те, що голова фракції не збирав засідань фракції.

Наш голова фракції, як ніхто наближений до монобільшості та президії Верховної Ради, знає про порядок денний, що, коли та куди вноситься. Тому я не вірю в цю помилку, бо знаю наскільки професійно він підходить до підбірки питань до порядку денного, - наголосила нардепка.

За словами Бобровської, певні заходи застосовували до всіх членів партії. Починаючи із заборони якихось речей, серед яких, наприклад, коментарі медіа, що є досить неприємним. Наразі Бобровська не спілкується з лідеркою партії "Голос" Кірою Рудик.

Зокрема, рішення про внесення законопроєкту про відтермінування українського дубляжу підтримали голова лідерка партії "Голос" Кіра Рудик, Ярослав Железняк, Ярослав Рущишин, Андрій Осадчук та Роман Костенко.


Контекст. Один із медійних лідерів "Голосу" Сергій Притула покинув ряди партії, так само як до нього це зробив Святослав Вакарчук. Потім депутати почали розповідати про невдоволення керівництвом політсили, заявивши, що Кіра Рудик узурпувала владу та одноосібно розпоряджається партійними коштами.

Раніше в інтерв’ю для Парламент.UA депутатка Ольга Стефанишина розповіла, як щодо нардепів, які висловлюють незгоду з діями керівництва політсили, вживають ряд заходів. Наприклад, забороняють партійному фотографу знімати цих депутатів, блокують їм записи на ефірах телеканалів та виступи у преспоінті парламенту.

16 червня десять депутатів з фракції "Голосу" заявили про розкол у фракції та про створення окремого об'єднання "Справедливість". До нього увійшли Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараськін, Ярослав Юрчишин.

Чому партія розкололась, читайте у нашому матеріалі: В "Голосі" триває війна: нардеп розповів про те, як Бог забрав у Кіри Рудик розум

Читайте також

1