Сюрпризів не буде: Зеленський про тарифи на газ і світло з 1 серпня

На газ діятиме річний тариф
Головне
Сюрпризів не буде: Зеленський про тарифи на газ і світло з 1 серпня
Документи, калькулятор, платіжки Фото: Рexels
28 Липня 2021, 12:33
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію із комунальними тарифами в Україні, які влада хотіла підвищити з 1 серпня.

Під час пресконференції після виступу на форумі "Україна 30. Децентралізація" у Києві глава держави сказав, що "ми повинні зробити все, щоб ціни на електроенергію для людей не підіймалися".

Це фейкова інформація, що з 1 серпня ціни на електроенергію для людей будуть вищими. Сильно підміняють поняття, тому що для якихось підприємств щось зростає, але я б тут не говорив би про суспільство, - сказав він та додав, що "сюрприз для людей буде абсолютно іншим, ніж те, що зараз говорять. Ми точно поставимо цю задачу і Кабмін на рівні Міненерго підготує нам відповідь".

За словами президента (досьє Зеленського), на газ діятиме річний тариф і "він краще, ніж ціни на території всієї Європи".

Що стосується тарифу на електроенергію, то це питання, за його словами, розгляне Рада національної безпеки і оборони України.

Сьогодні 1,68 грн за кВт/год. Я вважаю, що у нас є населення, яке не може собі дозволити платити навіть стільки. І тому РНБО розглядатиме також це питання. Можемо розглядати зниження тарифу для окремих категорій населення..., - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки, згідно з яким підвищаться тарифи на комунальні послуги для українців.

Читайте також