Турчинов про виклик на допит: дам відповідь на питання в одному з окопів

Екссекретар РНБО перебуває на південно-східному фронті
Головне
Турчинов про виклик на допит: дам відповідь на питання в одному з окопів
Олександр Турчинов Фото: https://www.facebook.com/turchynov/photos
25 Травня 2022, 17:33
читать на русском

Колишній секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, який виконував обов'язки президента у 2014 році після усунення з посди Віктора Януковича, відреагував на виклик на допит в СБУ по так званій "вугільній справі Порошенка"

Він розповів, що дізнався про виклик на допит зі ЗМІ, перебуваючи на південно-східному фронті.

Отримав сьогодні зі ЗМІ інформацію, про неадекватний політичний піар Служби безпеки. А саме – на сайті СБУ розміщена повістка про виклик мене майже тиждень тому на допит в якості свідка. Хочу проінформувати "героїчних" слідчих, що перебуваю на південно-східному фронті і готовий дати відповіді на будь-які питання в одному з окопів, - написав він.

Нагадаємо, затриманий СБУ Медведчук розповів про схеми виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу для прокачування через нього дизельного палива і закупівлі вугілля на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Описуючи суть схем, Медведчук повідомив, що Порошенко не лише звернувся до нього з проханням сконтактувати з керівництвом рф, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

У Порошенка назвали свідчення Медведчука проти нардепа "піаром для СБУ" та заявили, що затриманий нардеп "читав з суфлера написаний йому текст".

25 травня в СБУ повідомили, що у четвер, 19 травня, Служба безпеки викликала на допит як свідків колишнього главу МВС Арсена Авакова, колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та екссекретаря РНБО Олександра Турчинова через "вугільну справу".

Читайте також