У Білорусі наразі понад 130 протестувальників є політв'язнями - Тіхановська

Затримали під час акцій протесту близько 30 тисяч білорусів
У Білорусі наразі понад 130 протестувальників є політв'язнями - Тіхановська
Протести у Білорусі Фото: TUT.by
30 Листопада 2020, 00:04
читать на русском

У Білорусі тих, хто постраждав чи був затриманий під час акцій протесту, налічується близько 30 тисяч, а 132 людини наразі є політв'язнями режиму чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це розповіла лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська в інтерв’ю Радіо Свобода.

Ті, хто постраждав, був затриманий, тих, які будь-яким чином були залучені, близько 30 тисяч, – сказала Тіхановська.

Вона додала, що 132 особи наразі є політв’язнями, загинули восьмеро людей.

Читайте також

Нагадаємо, у Білорусії вже четвертий місяць проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня.

За даними ЦВК, перемогу на них з 80,10% голосів здобув чинний президент Олександр Лукашенко. Друге місце зайняла Світлана Тіхановська з 10,12% голосів. Вона не визнала ці результати та покинула країну. Створена у республіці Координаційна рада опозиції закликає продовжувати протести, влада заявляє про необхідність припинити незаконні акції.

23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Легітимність Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська сумнівається, що Росія вдереться з військами в охоплену протестами Білорусь, щоб допомогти втриматися Лукашенку.

1