У частині, де нацгвардієць влаштував розстріл, раніше було два самогубства, - ЗМІ

Відбулися вони у 2018 або 2019 році
У частині, де нацгвардієць влаштував розстріл, раніше було два самогубства, - ЗМІ
Автомат Калашнікова (фото: УНІАН)
27 Січня 2022, 20:49
читать на русском

У військовій частині в Дніпрі, де 27 січня солдат-строковик Артемій Рябчук розстріляв товаришів по службі, раніше сталося два самогубства солдатів.

Про це повідомив командувач Національної гвардії України Микола Балан у коментарі 24 каналу.

За його словами, після того, що сталося, він доручив підлеглим підготувати аналіз з військової частини у Дніпрі.

Йому доповіли, що там справді були випадки самогубств. Відбулися вони у 2018 або 2019 році. За попередньою інформацією, йдеться про 2 військових. Командувач Нацгвардії уточнив, що вони "зробили це мало не на камеру". Інших подробиць він не повідомляв, - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання "Інформатор", у січні 2-18 року солдат строкової служби вчинив самогубство. На той час він, як і Рябчук, встиг пів року відслужити.

А в липні 2019 року на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі було виявлено тіло 20-річного нацгвардійця. Поруч лежав автомат Калашнікова.

Нагадаємо, вночі 27 січня 21-річний нацгвардієць з Одеської області (Рябчук Артемій Юрійович 2001 р. н.) влаштував масову стрілянину з автомата Калашникова на території Південного машинобудівного заводу - він вбив чотирьох військових та одну цивільну особу. Ще п'ятьох людей з пораненнями доправили до лікарні.

Після розстрілу Рябчук втік, однак його вдалося затримати. Артем Рябчук під час затримання у деталях розповів подробиці вбивства. Мотивом вбивці називають "дідівщину".

Читайте також

1