У ДБР спростували арешт активів телеканалів "Прямий" та "5 канал" у справі Порошенка

Будь-яких обмежень діяльності засобів масової інформації не відбулося
Головне
У ДБР спростували арешт активів телеканалів "Прямий" та "5 канал" у справі Порошенка
Петро Порошенко Фото: facebook.com/petroporoshenko
7 Січня 2022, 16:52
читать на русском

У Державному бюро розслідувань заявили, що інформація про арешт активів телеканалів "Прямий" та "5 канал" не відповідає дійсності.

Про це повідомила пресслужба відомства, зазначивши, що за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора Головне слідче управління Державного бюро розслідувань здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо закупівлі вугілля з території "ДНР/ЛНР" з кваліфікацією ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 2583 КК України.

6 січня 2022 року Печерський районний суд Києва за участю прокурорів Офісу Генерального прокурора та захисників розглянув клопотання прокурора у кримінальному провадженні, погоджене виконувачем обов’язків Генерального прокурора про арешт майна п’ятого президента України Петра Порошенка, повноваження якого припинено.

У ДБР наголосили, що суд обґрунтовано ухвалив рішення про арешт майна підозрюваного, яке відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна належить йому на праві власності, зокрема це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше.

Очікуваною реакцією стало розповсюдження неправдивої інформації про нібито накладення арешту на активи телеканалів "Прямий" та "5 канал", власником яких є медіахолдінг "Вільні медіа", що не відповідає дійсності, оскільки арешт на корпоративні права на вказані канали та їх активи не накладався, - йдеться у повідомленні.

Крім того, у зв’язку з прийняттям згаданого судового рішення будь-яких обмежень діяльності засобів масової інформації не відбулося. Рішенням суду заборонено лише відчужувати арештоване майно, що не позбавляє власника користуватись іншими правами.

З метою уникнення маніпуляцій та подальших інформаційних спекуляцій довкола даного кримінального провадження повідомляємо, що арешт накладено виключно на майно, корпоративні права, власником яких згідно з відповідними державними реєстрами є п’ятий президент України, повноваження якого припинено, - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, 20 грудня ​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

Адвокати Порошенка стверджують. що Рада національної безпеки і оборони може застосувати щодо п'ятого президента санкції та арештувати його активи у рамках розслідування справи стосовно постачання вугілля з ОРДЛО.

Читайте також

1