Порошенко назвав дату повернення до України

Лідер "Євросолідарності" хоче потрапити на прийом до Венедіктової
Головне
Порошенко назвав дату повернення до України
Петро Порошенко Фото: УНІАН
6 Січня 2022, 15:14
читать на русском

П'ятий президент України Петро Порошенко планує повернутися в Україну 17 січня. Він має намір зустрітися з генеральним прокурором та прийти до суду.

Про це йдеться у заяві Порошенка у Facebook.

17 січня я, як і обіцяв, повернуся до Києва, аби з’явитися у суді та провести зустріч із генеральним прокурором, користуючись правом народного депутата на невідкладний прийом, - повідомив він.

Як зазначив Порошенко, він планує повернутися "не для того, щоби захищатися від Зеленського, а для того, щоб захищати Україну від некомпетентного керівництва і зовнішньої агресії, від спроб зелених клептократів збудувати авторитарний режим і придушити опозицію, як це відбулося в Білорусі, Росії та Казахстані".

Нагадаємо, 20 грудня ​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

Адвокати Порошенка стверджують. що Рада національної безпеки і оборони може застосувати щодо п'ятого президента санкції та арештувати його активи у рамках розслідування справи стосовно постачання вугілля з ОРДЛО.

Читайте також

1