У "Демсокирі" розповіли про війну з головою НБУ

На думку партії Кирило Шевченко перетворює Нацбанк на "ручного песика" Офісу президента
Ексклюзив
У "Демсокирі" розповіли про війну з головою НБУ
Юрій Гудименко під час акції біля Офісу президента (фото: пресслужба ДемСокири)
7 Липня 2021, 17:57
читать на русском

Партія "Демократична сокира" розповіла про конфлікт з головою Національного банку України Кирилом Шевченком.

Причини конфлікту в ексклюзивному інтерв`ю Парламент.UA назвав співзасновник "Демсокири" Юрій Гудименко.

Конфлікт з головою Нацбанку Гудименко зокрема назвав не війною проти Шевченка, а війною за незалежний НБУ.

Ми не ведемо війну з Кирилом Шевченком, ми воюємо за Нацбанк України, так само як воюємо за незалежний “Нафтогаз” та інші інституції, яким потрібно бути незалежними, -підкреслив демсокирівець.

На думку Гудименка, президент Зеленський разом зі своїми друзями призначив головою НБУ людину, яка перетворює його з регулятора в ручного песика.

Нещодавно з Нацбанку звільнився департамент ліцензування у повному складі. Відбувається “зачистка”, яка нам дуже сильно відгукнеться, тому що регулятор, який повністю підконтрольний Офісу президента, останній раз ми мали за Януковича: не дуже добре закінчилося, - наголосив Гудименко.

Політик підкреслив, що Нацбанк України має бути незалежним регулятором - це не тільки вимога США і ЄС, це вимога здорового глузду.

 В Україні це зараз порушується, тому особистість Кирила Шевченка мене не дуже цікавить. Мене цікавить, щоб люди не лізли руками туди, куди не треба. Ми вимушені як партія захищати раду НБУ, в якій 99% людей нам неприємні. Але сама по собі рада - це частина інструменту, який дозволяє бути НБУ незалежним. Ми захищали їх як інституцію, - підсумував Гудименко.

Нагадаємо, у цій же розмові голова партії "Європейська солідарність", нардеп Петро Порошенко не має жодного стосунку до створення і фінансування "Демократичної сокири".

Читайте також

1