У держструктурах - виключно українською: закінчується перехідний період до українського правопису

Після завершення перехідного періоду усі державні структури мають забезпечити виконання вимог нового правопису, зокрема використовувати його в офіційній документації.
У держструктурах - виключно українською: закінчується перехідний період до українського правопису
Потураєв Микита (фото: facebook.com/nikita.poturaev)
29 Березня 2024, 16:38
читать на русском

Усі органи влади й державні структури повинні використовувати новий український правопис у своїй роботі та офіційній документації.

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв у коментарі Укрінформу.

"Скоро закінчується перехідний період для нової редакції українського правопису", - нагадав він.

За словами Потураєва, після внесення змін український правопис став більш деталізованим і тепер передбачає правила написання сучасних слів, а також фемінітивів.

"Сам правопис потребував удосконалення, адже його попередня редакція була затверджена більше 30 років тому", - сказав народний депутат.

Він висловив переконання, що після завершення перехідного періоду усі державні структури мають забезпечити виконання вимог нового правопису, зокрема використовувати його в офіційній документації.

"Я не вважаю, що ми взагалі маємо обговорювати це питання, чи дискутувати щодо цього. Вважаю, що такі вимоги мають просто виконуватись, адже це нові вимоги українського правопису", - заявив голова парламентського комітету.

Потураєв закликав українців вивчати нові правила правопису, використовувати слова, в яких відбулись зміни, як у робочій документації, так і у повсякденному житті, а також не боятися робити помилки.

"Можна на початках помилятися, але усім треба просто переходити, як це й передбачено", - резюмував народний депутат.

Нагадаємо, 22 травня 2019 року Кабінет Міністрів схвалив український правопис у новій редакції. У 2024 році минає п’ятирічний перехідний період, який передбачає поступове впровадження норм нового українського правопису.

Читайте також

1