У Києві від 1 квітня подорожчають транспортні картки

З 1 квітня вартість транспортної карти становитиме 75 грн замість 50 грн
Важливо
У Києві від 1 квітня подорожчають транспортні картки
транспортна картка
29 Березня 2024, 17:39
читать на русском

У Києві з 1 квітня збільшиться вартість транспортної карти – з 50 грн до 75 грн. Причина – здорожчання собівартості пластикової карти з чипом.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

"Із 1 квітня вартість транспортної карти становитиме 75 грн замість 50 грн. Збільшення вартості – вимушений крок через собівартість виготовлення картки. При цьому вартість проїзду в комунальному транспорті лишається незмінною", – йдеться в повідомленні.

У КМДА наголосили, що з 2019 року вартість транспортної картки залишалась незмінною – 50 грн.

При цьому, за їх словами, за цей час було суттєво розширено перелік транспортних продуктів і тарифів на всі види міського транспорту для зручності пасажирів, залежно від їхніх потреб. Йдеться про погодинні проїзні, проїзні з обмеженням та без обмеження кількості поїздок, зокрема для пасажирів пільгових категорій – студентів та учнів.

Зазначається, що наразі вартість проїзду в міському пасажирському транспорті становить:

  • в автобусі, трамваї, тролейбусі, метрополітені, фунікулері – 8 грн за одну поїздку;
  • у міській електричці – 15 грн за одну поїздку.

Нагадаємо, 8 березня цього року відновила роботу станція метро "Дніпро". Вона не працювала понад два роки. Станція наземна, тому під час оголошення повітряної тривоги буде зачинена для перевезень пасажирів із міркувань безпеки.

8 грудня 2023 року КМДА повідомила про припинення на пів року руху поїздів на синій гілці київського метро між станціями Либідська та Теремки. Столична влада пообіцяла забезпечити перевезення дублюючими маршрутами наземним транспортом.

Закриття станцій пояснили необхідністю термінового ремонту перегінного тунелю. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що у тунелях з'явилися значні течі та утворилися тріщини. Комісія ТЕБ та НС заявила, що існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

18 грудня ЗМІ з посиланням на заступника начальника столичної підземки Дмитра Пінчука писали, що ще дві станції столичного метро готуються до ремонту та закриття. Йдеться про ремонтні роботи тунелів між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка".

Читайте також