У ДТЕК розповіли, чи матимуть українці тепло та світло взимку

Нині активно ремонтують пошкоджені обстрілами потужності
У ДТЕК розповіли, чи матимуть українці тепло та світло взимку
Електроенергія, лампи (Фото: Pixabay)
29 Червня 2023, 16:51
читать на русском

Щоб підготуватись до наступного опалювального сезону ДТЕК планує відновити 25% потужностей, що були втрачені внаслідок масованих ракетних атак з боку Росії.

Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко в інтерв’ю S&P Global.

"Ми ведемо дуже активну ремонтну роботу та привозимо нове обладнання, щоб з 50% того, що ми втратили, повернути 25%. Нам треба закінчити роботи до жовтня, щоб бути готовими до наступного зимового сезону", - сказав Тімченко.

Зазначається, що очільник ДТЕК відвідав Ukraine Recovery Conference, щоб залучити підтримку європейських урядів та інвестиції у відновлення енергетичного сектору України, який постраждав від масованих атак росіян.

Тімченко додав, що "зелена" енергетика відіграватиме ключову роль у відбудові України.

"Я думаю, що для всієї країни та економіки це може стати рушійною силою для розвитку. Україна має величезний потенціал для будівництва відновлювальної енергетики - сонця, вітру та біопалива", - наголосив він.

Нагадаємо, Росія має обмежену кількість інструментів впливу на хід війни, серед яких обстріли цивільного населення та атаки по інфраструктурі. Тож не виключено, що країна-агресор може вдатися до них і наступної зими.

Можливі ракетні атаки можуть планувати на жовтень та листопад 2023 року. Тому українцям не радять продавати генератори.

Читайте також