У квартирах українців цієї зими буде прохолодно - Шмигаль

На українців чекає найскладніша за всю історію України зима
Головне
У квартирах українців цієї зими буде прохолодно - Шмигаль
Опалення (фото: УНІАН)
13 Жовтня 2022, 16:31
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що температурний мінімум у квартирах буде знижено до 16 градусів.

Про це він сказав під час засідання уряду.

Після включення опалення ми закликаємо економно використовувати газ і вугілля. Так, це означає зниження температури у квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє — 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму, – зазначив Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, Україна готова до початку нового опалювального сезону на 90%. Крім того, підготовлено спеціальні пункти обігріву для населення, розроблено плани евакуації на випадок неможливості швидкого відновлення критичної інфраструктури.

Тарифи не підвищуються ні на газ, ні на опалення, ні на електроенергію. Субсидії залишаються і виплачуватимуться в повному обсязі всім сім’ям, які дійсно цього сьогодні потребують, – повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, Кабмін розраховує, що батареї в багатоквартирних будинках можна буде включити пізніше за звичайний термін. Чиновники пояснили, що жовтень буде теплим, а тому розпочати опалювальний сезон можна буде й пізніше.

Раніше ми розповідали, як не замерзнути в квартирі при відключенні опалення.

Про те, як правильно утеплити приміщення до зими, читайте в нашому матеріалі Зима на порозі: як дешево і якісно зберегти тепло в оселі.

1