У Миколаєві замінували чотири школи, учнів евакуювали

У Миколаєві невідомі особи замінували чотири школи у різних районах міста
У Миколаєві замінували чотири школи, учнів евакуювали
Школа (фото: nus.org.ua)
4 Лютого 2021, 13:27
читать на русском

У Миколаєві поліціянти перевіряють повідомлення, отримані електронною поштою, про те, що замінували чотири школи у різних районах міста.

Про це йдеться на сторінці ГУ Нацполіції Миколаївської області у Фейсбуці.

Сьогодні вранці, 4 лютого, на електронну адресу УСБУ в Миколаївській області надійшло анонімне повідомлення про те, що у мікрорайоні Намив Заводського району замінували школу.

На місце події негайно прибули та проводять перевірку слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, вибухотехніки, кінологи та швидка допомога.

Крім того, правоохоронці також перевіряють анонімне повідомлення про те, що замінували ще три школи у Корабельному районі Миколаєва.

Правоохоронці оточили райони можливої небезпеки, евакуювали учнів та працівників навчальних закладів.

Наразі спеціалісти служб екстреного виклику проводять ретельне обстеження об’єктів та прилеглої до них територій.

Читайте також

Нагадаємо, в Одесі шестирічна дівчинка "замінувала" школу, аби скоріше піти з уроків додому, де її чекав пухнастий друг. Дитина хотіла швидше піти з уроків, щоби погратися вдома з котом.

Раніше 12-річна учениця одного із навчальних закладів Києва зателефонувала до поліції та повідомила про начебто замінування школи на вулиці Івана Кудрі.

Зі школи швидко евакуювали понад 300 осіб. Експерти-вибухотехніки зі службовими собаками ретельно обстежили будівлю та прилеглу територію. У результаті перевірки будь-яких небезпечних чи вибухових пристроїв не виявили.

Правоохоронці встановили, що до неправдивого повідомлення про замінування причетна 12-річна учениця цього ж навчального закладу. Працівники ювенальної превенції в присутності психолога та близьких її родичів опитали дівчинку.

У  поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Поліціянти клопотатимуть перед судом про призначення школярці заходів виховного характеру.

1