У МОЗі кажуть, що 80% тестів на коронавірус роблять держлабораторії

Він зазначив, що такі тести безкоштовні
У МОЗі кажуть, що 80% тестів на коронавірус роблять держлабораторії
Лабораторія (фото: Unsplash)
5 Грудня 2020, 12:35
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні близько 80% тестів на коронавірус проводять державні лабораторії. Це відбувається безкоштовно.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Ми робимо на день... ось 4 грудня було майже 49 тис. тестів — з них те, що ми робимо безкоштовно, це близько 80% від загальної кількості і потужності наших лабораторій. Це повністю безкоштовно — коли в лікарню людину привозять, коли людина викликає мобільну бригаду, — сказав міністр.

Читайте також

За його словами (досьє Степанова), незабаром планується ввести безкоштовне тестування на антиген (швидкі тести або тести методом ІФА — ред.).

Уже приїхала перша партія. Ми хочемо робити не менш ніж мільйон тестів на місяць у всій країні, зокрема дати їх сімейним лікарям, у мобільні бригади, це буде за госпіталізації використовуватися, — наголосив Степанов.

Нагадаємо, на початку грудня 2020 року 79% українців підтримують ідею масового тестування населення та обов’язкову ізоляцію виявлених хворих як засіб боротьби із коронавірусом, інші 17% респондентів - дотримуються протилежної думки.

Більше про тестування читайте у нашому матеріалі: Масове тестування може перемогти коронавірус: чому в Україні цього не роблять 

1