У Музей Революції Гідності знову завітали, тільки з перевіркою

Перевіряють будівництво музею, яке ще не розпочалось
У Музей Революції Гідності знову завітали, тільки з перевіркою
Фото: Національний музей Революції Гідності (Maidan Museum)
23 Листопада 2020, 14:07
читать на русском

У понеділок, 23 листопада, в Національний музей Революції гідності прийшли з перевіркою. Чотири дні тому у Музей приходили з обшуком.

Про це повідомив Національний музей Революції Гідності (Maidan Museum) у Facebook.

Представники музею зазначили, що 23 листопада до них завітали з новою перевіркою.

Кажуть, "експертиза будівництва музею"! Не меморіалу, якого стосується слідство, а музею, навіть проєктування якого не розпочиналося.

Можемо підказати слідчим, де предмет їхнього інтересу, але не будемо заважати демонструвати свою "професійність", - повідомили на сторінці Музею.

Читайте також

Нагадаємо, у четвер, 19 листопада, силовики увірвалися у Національний музей Революції Гідності, аби провести обшуки.

Фахівець з комунікацій Архіву національної пам'яті Дарина Рогачук повідомила, що з сьомої години ранку тривали обшуки також у директора музею Майдану Ігоря Пошивайла. Сам Пошивайло повідомив, що силовики вилучили носії інформації та документацію по фінансово-господарській діяльності.

Національна поліція Києва пояснила обшуки у Національному музеї Революції Гідності.

За даними слідства, керівництво Музею уклало договори на майже 150 мільйонів гривень на реконструкцію та благоустрій меморіального комплексу. Підрядникам перерахували аванс у розмірі 80% від суми договору, який склав 111 млн грн.

Детальніше про конфлікт довкола музею та реакцію соцмереж на обшуки читайте у нашому матеріаліШоу силовиків чи необхідні слідчі дії: що соцмережі думають про обшук у Музеї Революції Гідності

1