У Польщі досі тривають протести проти заборони абортів

Третій вечір люди виходять на вулиці протестувати
У Польщі досі тривають протести проти заборони абортів
Протести проти заборони абортів у Польщі. Фото: Reuters

У Польщі тисячі людей вкотре вийшли протестувати проти майже повної заборони абортів.

Про це повідомляє агенція AFP.

Багато учасників протесту у Варшаві одягли маски для захисту від коронавірусу із зображенням червоних блискавок. Вони стали символом руху за право на аборт у країні.

Протестувальники у Варшаві спробували пройти ходою до Конституційного суду, однак поліція заблокувала їм шлях. Правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Читайте також

Люди виходять не тільки у столиці, ці протести пройшли і в інших польських містах.

Нагадаємо, що Конституційний суд Польщі ухвалив, що аборт через важкі, невиліковні або фатальні вади розвитку плоду суперечить Конституції.

У Польщі  тривали протести, тисячі протестувальників блокували міські дороги. Пов'язано це із рішенням Конституційного трибуналу країни про обмеження абортів.

Українські феміністки провели акції солідарності з жінками Польщі, яким рішенням Конституційного суду майже повністю заборонили аборти.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав утриматися від актів вандалізму та подібних дій, оскільки це може призвести до негативних наслідків. Він наголосив, що рішення суду не означає, що аборт неможливий.

Все про проблему заборони абортів у Польщі та вплив такого рішення на Україну читайте у нашому матеріалі: "Що відбувається у Польщі із забороною абортів та як це вплине на Україну".

1