У ресторани, потяги, літаки та автобуси пускатимуть лише з COVID-сертифікатами

Уряд пропонує посилити карантинні обмеження для українців
У ресторани, потяги, літаки та автобуси пускатимуть лише з COVID-сертифікатами
Громадський транспорт, швидкісний трамвай (фото: УНІАН)
11 Жовтня 2021, 17:27
читать на русском

Українська влада планує посилити карантинні обмеження через зростання кількості хворих та ушпиталених з коронавірусом.

Про це йшлося на нараді у президента Володимира Зеленського з представниками уряду, повідомляє пресслужба глави держави.

Урядовці повідомили, що обговорюється можливість внести зміни до постанови Кабінету Міністрів про спеціальні заходи щодо протидії поширенню COVID-19.

Серед обговорюваних змін, зокрема, можливість перебування в закладах харчування лише за наявності сертифіката про вакцинацію. Це ж стосуватиметься й користування залізничним, автобусним та авіаційним транспортом для міжобласного сполучення, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні очікується пік захворюваності на коронавірус у кінці жовтня - початку листопада. А штам "Дельта" стає все більш небезпечним та агресивним.

У Києві у разі введення "червоної" зони карантину громадський транспорт не планують закривати - він працюватиме за спецперепустками. Сертифікат про вакцинацію від COVID-19 не вважатиметься перепусткою.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1