У сайтів телеканалів Медведчука відібрали домени .ua

Сайти телеканалів втратили можливість їх адмініструвати
Головне
У сайтів телеканалів Медведчука відібрали домени .ua
айті, комп’ютер Фото: ThisIsEngineering з Pexels
5 Лютого 2021, 12:29
читать на русском

Сайти телеканалів Медведчука ZIK, "112 Україна" та NewsOne, проти яких введено санкції, переїхали на резервні адреси zikua.tv, 112ua.tv і newsoneua.tv через "втручання держорганів у роботу основних доменів".

Про це повідомляється на сайті телеканалу ZIK.

Старі домени у сайтів забрали, вони були "розделеговані". По суті власники доменів, сайти телеканалів, втратили можливість їх адмініструвати. Таким чином, внаслідок атаки влади на свободу слова у сайтів ZIK, "112 Україна" та NewsOne незаконно відняли домени - zik.ua, 112.ua та newsone.ua, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Наразі сайти телеканалів налаштували перенаправлення і їхні публікації все одно можна читати.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського читайте за посиланням) ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"