У Слузі розповіли, коли пройдуть дострокові вибори в Кривому Розі

Це пов'язано зі смертю мера Костянтина Павлова
Важливо
У Слузі розповіли, коли пройдуть дострокові вибори в Кривому Розі
Вибори, скриньки для бюлетенів (фото: Парламент UA)
16 Серпня 2021, 12:05
читать на русском

Дострокові вибори в Кривому Розі після загибелі мера Костянтина Павлова зможу провести аж весною наступного року.

Про це заявила нардепка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук у програмі телеканалу "Україна 24".

Є певна процедура: повинна зібратися місцева рада, прийняти певні моменти й відправити їх Верховній Раді. Але у виборчому кодексі є дві дати, коли можуть проводитися позачергові вибори, як і чергові — це кінець березня і кінець жовтня. Очевидно, що на кінець жовтня це неможливо за процедурою виконати, тому що вона має певну тривалість, тому найближчий час — це кінець березня наступного року, — сказала вона.

Нагадаємо, 15 серпня мера Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим на порозі його будинку у селі Вільне, що під Кривим Рогом. Однопартійці не вірять, що чоловік вчинив самогубство.

У Національній поліції повідомили, що встановлюють обставини смерті Криворізького міського голови. Розпочато кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

Згодом на трагедію відреагував президент Володимир Зеленський, який закликав правоохоронців до ранку 16 серпня надати перші результати розслідування.

16 серпня ЗМІ опублікували відео з камер спостереження, які зафіксували, що перед загибеллю Павлов ходив по хаті зі зброєю у руках та з кимось листувався. На іншому відео показано ґанок будинку, де загинув Павлов. На відео видно, як з будинку вибігає кішка, яка, очевидно, злякалася звуку пострілу.

Фото з місця інциденту можна переглянути за посиланням.

Читайте також