У справі про мільйонний хабар підозру вручили голові КП "Міський магазин" Моламову, - ЗМІ

Слідство з'ясувало, що учасники схеми працювали так майже рік
У справі про мільйонний хабар підозру вручили голові КП "Міський магазин" Моламову, - ЗМІ
Аман Моламов. Фото: Киеввласть
12 Лютого 2022, 11:25
читать на русском

Підозру у справі про отримання хабаря у розмірі 1,26 млн гривень вручили не лише депутату Київської міської ради від "Слуги народу" Владиславу Трубіцину, але й іншим фігурантам. Зокрема помічнику депутата Олександру Кочу, виконувачу обов'язків директора комунального підприємства "Міський магазин" Аману Моламову та ще трьом особам.

Про це повідомив журналіст-розслідувач Олег Новіков у Telegram, зазначивши, що підозри погодила Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова.

Зазначається, що депутат Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Організатором відповідних торгів було КП "Міський магазин", на яке депутат мав вплив, оскільки очолював комісію Київради, що опікувалася питаннями благоустрою столиці. Як голова комісії, депутат мав владні повноваження ініціювати рішення про знесення торгових точок, так і усунення перешкод у їхній роботі.

Слідство документувало злочинну діяльність учасників схеми майже рік. Детективи НАБУ зафіксували перемовини щодо семи локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо) та передачу 1,39 млн грн неправомірної вигоди двома траншами. Під час одержання другої частини – 1,26 млн грн учасників схеми викрили "на гарячому".


Довідка. КП "Міський магазин" – комунальне підприємство виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації). Воно було створено у 2011 році та підпорядковується Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

Цей департамент київської адміністрації очолює Костіков Володимир Володимирович. Про нього відомо, що на позачергових парламентських виборах у 2019 році він балотувався у Верховну Раду від партії УДАР одномандатним виборчим округом №90 у місті Біла Церква Київської області. Також Костіков вважався помічником на громадських засадах народного депутата Артура Палатного протягом 7 та 8 скликань ВРУ.

Нагадаємо, що 9 лютого депутата Київської міськради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина викрили на отриманні хабаря у розмірі 1,26 млн грн. Водночас партія "Слуга народу" очікує на ретельне та всебічне розслідування щодо представника їхньої команди.

11 лютого Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для депутата Київської міської ради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина. Він перебуватиме під вартою до моменту внесення застави.

Читайте також

1