У США поділяють занепокоєння МВФ щодо рішення ради Нацбанку про догану й недовіру Рожковій і Сологубу — посольство

Там зазначили, що міцний і незалежний Національний банк має критично важливе значення для подальшого економічного розвитку України
У США поділяють занепокоєння МВФ щодо рішення ради Нацбанку про догану й недовіру Рожковій і Сологубу — посольство
Фото: з відкритих дежерл

У посольстві Сполучених Штатів Америки в Україні повідомили, що поділяють занепокоєння Міжнародного валютного фонду щодо того, що рада Національного банку України ухвалила рішення оголосити догану й висловити недовіру першій заступниці голови НБУ Катерині Рожковій і заступнику Дмитру Сологубу.

Про це йдеться у повідомленні посольства у Twitter.

Ми поділяємо занепокоєння МВФ стосовно нещодавнього голосування Ради НБУ щодо догани заступникам глави НБУ Рожковій і Сологубу. Міцний і незалежний Національний банк має критично важливе значення для подальшого економічного розвитку України, – написали дипломати.

8 жовтня у Міжнародному валютному фонді відреагували на рішення Ради Національного банку України щодо двох членів правління Національного банку України Катерини Рожкової та Дмитра Сологуба.

Читайте також

Нагадаємо, що заступникам голови Національного банку Катерині Рожковій та Дмитру Сологубові висловили недовіру через їхні публічні виступи. Так, орган вжив відповідні заходи у зв’язку із порушеннями топменеджерами НБУ розпорядчих актів Нацбанку, Кодексу етики працівника НБУ, правил внутрішнього розпорядку для працівників НБУ, порушення вимог КЗпП України.

Рожкова відреагувала на догану і вважає, що річ у тому, що вони надали коментарі виданню KyivPost для публікації про Національний банк.

Своєю чергою, Сологуб заявив, що "виглядає дико отримати догану за професійні та неупереджені комунікації".

Голова НБУ Кирило Шевченко вважає, що його заступники Катерина Рожкова та Дмитро Сологуб порушили політику "єдиного голосу", що могло зашкодити порозумінню регулятора із міжнародними партнерами України.