У Тайвані депутати закидали прем`єра свинячими тельбухами – відео

Тайські депутати таким чином висловили протест проти дозволу на імпорт свинини з США
У Тайвані депутати закидали прем`єра свинячими тельбухами – відео
Парламент Тайваню (Фото з відкритих джерел)
27 Листопада 2020, 20:50
читать на русском

У парламенті Тайваню депутати опозиційної партії "Гоміньдан" закидали свинячими тельбухами прем'єр-міністра під час обговорення можливостей послаблення обмежень імпорту свинини зі США.

Відео цього інциденту розмістили у соцмережах, передає Reuters.

Повідомляється, що у серпні президент Тайваню Цай Інь-Вень оголосив, що з 1 січня 2021 року уряд дозволить імпорт свинини зі США, що містить рактопамін — добавку, заборонену в Євросоюзі і Китаї.

"Гоміньдан" була категорично проти цього рішення. На останній сесії, опозиціонери не давали можливості прем'єру Су Цзен-Чаню виступати на трибуні під час обговорення цього питання. Під час чергової спроби виступу керівника уряду закидали свинячими нутрощами. Після цього у парламенті почалася бійка між депутатами – прихильниками і противниками імпорту свинини зі США.

Щоб захистити здоров'я людей і основну частину продовольчої безпеки, опозиційна партія не може не чинити опору, — заявили в "Гоміньдан" після протесту.

Керівна партія розкритикувала протести опозиції, заявивши, що кидання свинячих тельбухів було марною тратою їжі, яка "смерділа" в парламенті, і закликали повернутися до раціональних дебатів.

Читайте також

Нагадаємо, 5 листопада у кулуарах Верховної Ради побилися нардепи Гео Лерос та Олександр Юрченко. Нардеп Юрченко написав заяву до прокуратури на Гео Лероса (досьє Гео Лероса).  Лерос вважає, що "постановником" його бійки з колегою Юрченком у кулуарах Верховної Ради є "слуга народу" Микола Тищенко (досьє Миколи Тищенка).