У ТКГ розповіли, чому Росія "злила" план мирного врегулювання ситуації на Донбасі

Росія не бачить сенсу в нормальному обговоренні цього документа як дипломатичного документа
У ТКГ розповіли, чому Росія "злила" план мирного врегулювання ситуації на Донбасі
Війна на Донбасі, снайпер Фото: Міноборони
29 Березня 2021, 09:26
читать на русском

"Злив" російським ЗМІ інформації про план мирного врегулювання ситуації на Донбасі, створений Україною, Німеччиною та Францією, вказує на те, що Росію не влаштовує пропозиція.

Про це повідомив член української делегації в Тристоронньої контактній групі Сергій Гармаш в етері телеканалу "Україна 24".

Це (злив Росією конфіденційної інформації про план — ред.) однозначно говорить про те, що Росію не влаштовує пропозиція Німеччини та Франції, і тим більше України. Тому Росія не бачить сенсу в нормальному обговоренні цього документа як дипломатичного документа. Тому вона спробувала зробити його чинником внутрішньої української політики, - зазначив він.

За словами Гармаша, Росія розраховує вплинути й на українське суспільство. Ніхто не змушує Росію воювати з Україною або загострювати ситуацію на Донбасі. Представник ТКГ вважає, що така поведінка РФ це не емоції, а прагматичний розрахунок

Читайте також

Я думаю, що багато хто зможе побачити тут якусь "зраду", особливо якщо не читати український документ, а читати пропозиції Німеччини та Франції, чи Росії. Думаю, це основний мотив внутрішньополітичного впливу на українське суспільство, - сказав Гармаш.


Контекст. Голова Офісу президенту Андрій Єрмак заявив, що Україна та західні партнери підготували план мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Він чекає, коли Росія або схвалить його, або заявить відкрито, що не хоче миру.

Речник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що Росія готує якийсь "нехороший сюрприз" на Донбасі і це обернеться загостренням ситуації на фронті.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.