У Верховній Раді готують санкції проти Коломойського

Таким способом планують показати справжній намір боротися з олігархами
Важливо
У Верховній Раді готують санкції проти Коломойського
Ігор Коломойський (фото: УНІАН)
5 Жовтня 2021, 10:53
читать на русском

Об'єднання "Справедливість" зареєструвало постанову Верховної Ради України щодо накладення санкцій на Ігоря Коломойського, українського олігарха та ексвласника "ПриватБанку".

Про це повідомила нардепка від "Справедливості" Олександра Устінова у Facebook.

Об'єднання "Справедливість" сьогодні реєструє постанову Верховної Ради України щодо накладення санкцій на Коломойського. Саме парламент має проголосувати санкції проти Коломойського та звернутися до РНБО, щоб не вийшло "вибірковості" санкцій чи олігархів, якими нас так лякають політики з екранів телеканалів, що належать знову ж таки олігархам, - сказала Олександра Устінова.

За її словами, таким способом можна показати справжній намір боротися з олігархами.

Це чудовий спосіб нашій монобільшості показати справжній намір боротися з олігархами, а опозиції не говорити про те, що парламент "ламали через коліно", а самим як парламенту розпочати боротьбу з олігархами. Не займатися політичним піаром та захистом тих, хто спонсорує політиків, а проголосувати санкції проти Коломойського, - повідомила нардепка.

Зазначили, що планують наступні санкції:

  • блокування активів;
  • заборона виведення коштів за межі України;
  • зупинення виконання економічних і фінансових зобов’язань;
  • заборона користування радіочастотним ресурсом України;
  • повну або часткову заборону здійснення операцій з цінними паперами;
  • заборонити інвестиції в іноземну державу;
  • заборона на покупку землі.

Нагадаємо, 23 вересня народні обранці проголосували в цілому законопроєкт про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) (№ 5599).

Закон ухвалювали без розгляду окремих правок. Фракція "Слуга народу" запропонувала розглядати документ "постатейно" - було виокремлено 12 ключових правок, підтримка яких автоматично означала відхилення інших схожих правок.

Згодом голова ВР заявив, що в ухваленому документі виникла юридична колізія, а саме: депутати врахували одночасно три правки, які суперечать одна одній. Зокрема, щодо того органу, який визначатиме, хто в Україні є олігархом - РНБО чи НАЗК.

Читайте також наш матеріал: Закон Зеленського про олігархів: чи буде тиск на свободу слова та чи виживуть медіахолдинги

Читайте також

1