У випадку ескалації на Донбасі Білорусь буде на стороні Росії - Лукашенко

Президент РБ наказав зосередити військові сили на західних рубежах
У випадку ескалації на Донбасі Білорусь буде на стороні Росії - Лукашенко
Олександр Лукашенко (фото: БЕЛТА)
29 Листопада 2021, 13:32
читать на русском

У випадку "розвитку збройного конфлікту на Донбасі" Білорусь не залишиться осторонь.

Про це заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко під час наради з Міноборони країни на тему військової безпеки, передає його пресслужба.

Захід чудово розуміє: якщо вони знову розв'яжуть війнушку на Донбасі чи десь на кордоні з Росією, Білорусь осторонь не залишиться. І ясно, на чиєму боці буде Білорусь. Тому білоруську армію треба стримувати, напружувати на західних рубежах, - сказав він.

Лукашенко вважає, що Захід це розуміє, тож почав посилювати білорусько-український кордон. Однак, як запевняє білоруський президент, передумов для цього немає, на кордоні "навіть спокійніше, ніж раніше".

Також президент Білорусі заявив про "активні рухи тіла" навколо РФ через те, що вона нібито готує напад на Україну. Він додав, що у нього відомостей щодо таких планів Росії немає.

У мене таких відомостей про запланований напад Росії на Україну немає. Але якби такі задуми були, то білоруські військові, зокрема я, про це знали б. Нас би повідомили. Але я ще раз говорю: факти на стіл, - сказав він.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, шо Росія стягує війська до українських кордонів.

Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну.

Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також