У ВООЗ не побачили жодної смерті внаслідок щеплення COVID-вакциною

Лише нагадали про побічні ефекти
У ВООЗ не побачили жодної смерті внаслідок щеплення COVID-вакциною
Отримання щеплення (фото: Reuters)
21 Січня 2021, 13:15
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) не фіксувала жодного випадку смерті внаслідок щеплення вакциною проти коронавірусу.

Про це повідомила представниця організації Маріанджела Сімао.

Експертка ВООЗ зазначила, що йдеться про найбільш розповсюджені вакцини. Зокрема, вакцина компаній Pfizer/BioNTech.

І ми поки що не побачили жодної смерті від вакцин, які наразі використовують, – сказала вона.

Втім, Сімао нагадала про побічні ефекти, про які повідомляють у ЗМІ. Зокрема, про анафілактичний шок після щеплення. Експертка ВООЗ зазначила, що причина такої реакції організму - схильність окремих людей до серйозних алергій. Якщо таке відбувається, то отримувати щеплення вакциною проти коронавірусу необхідно під наглядом лікарів.

Читайте також

В організації заявили, що вони постійно відстежують усі можливі серйозні побічні ефекти, які можуть виникнути після COVID-вакцинації. Представники ВООЗ відповідно до цього оновлюють свої рекомендації. Наразі ще 12 вакцин мають оцінити на ефективність та безпечність.

Як повідомило Норвезьке агентство лікарських засобів, в середині січня після отримання щеплення проти коронавірусу Pfizer і BioNTech померли 33 людини серед 42 000 вакцинованих. Також після отримання першої дози вакцини Pfizer/BioNTech у 13 ізраїльтян розвинувся тимчасовий параліч лицьового нерва.

У США абсолютно здоровий лікар помер після щеплення від коронавірусу. Його дружина, вдова, впевнена, що причиною загибелі стала вакцина.

Про побічні ефекти від вакцини проти коронавірусу читайте більше у нашому матеріалі: "Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає".

1