Угорщина продовжила локдаун до лютого

Обмеження триватимуть для запобігання поширенню коронавірусу
Угорщина продовжила локдаун до лютого
Угорщина (Фото: pexels)
10 Січня 2021, 02:00
читать на русском

Оперативний штаб при уряді Угорщини вирішив продовжити локдаун до 1 лютого 2021 року.

Про це заявив прем'єр-міністр Віктор Орбан, передає 444.hu.

За його словами, в країні вже вакциновано майже 80 тисяч осіб, що є недостатнім для подолання епідемії. Тому локдаун продовжено до 1 лютого. Це означає, що чинними залишаються комендантська година з 20:00 до 05:00, а також обмеження в роботі шкіл та ресторанів.

Я волію мати успішну систему стримування, і поки вакцини не вистачає, ми підтримуємо ці обмеження і звикаємо до життя, яким можна жити в таких умовах, - зазначив Орбан.

Зазначимо, локдаун в Угорщині ввели з 11 листопада, після чого продовжили в грудні.

Читайте також

Нагадаємо, у Німеччині можуть продовжити локдаун, який діє до 10 січня, щонайменше на 20 днів. Це пов'язано зі збільшенням кількості смертей, пов'язаних з COVID-19.

Локдаун в Німеччині набув чинності 16 грудня, оскільки часткові обмеження, запроваджені на початку листопада, не змогли зменшити кількість щоденних нових заражень коронавірусом. Спочатку планувалось, що обмеження діятимуть до 10 січня.

У в період локдауну в Німеччині закриті більшість магазинів, окрім продовольчих та тих, які продають товари щоденного попиту. Також залишаються відкритими аптеки й банки. Не працюють під час локдауну перукарні, салони краси та інші схожі підприємства сфери послуг.