Україна готує низку пропозицій для європейських партнерів щодо безпеки - Арестович

Пропозиції стосуються енергетики, безпеки у Чорному морі та агресії РФ
Україна готує низку пропозицій для європейських партнерів щодо безпеки - Арестович
Олексій Арестович. Фото: УНІАН
8 Червня 2021, 09:18
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський готує низку пропозицій для європейських партнерів щодо безпеки України, енергетичного питання та російської агресії на Донбасі.

Про це розповів радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович в етері телеканалу "ICTV".

За його словами, пропозиції Зеленського стосуються питань про енергетику (зокрема будівництво російського газопроводу "Північного потоку-2"), безпеки в Чорному та Азовському морях, питання окупованого Криму і агресії РФ на Донбасі.

Це комплекс питань, які нас турбують і ми чекаємо підтримки західних партнерів, тому що вони повинні поводитися, як партнери, - зазначив спікер.

Арестович наголосив, що в питаннях безпеки Україна веде щоденні переговори зі США та європейськими партнерами.

Говорити, що ми нічого не робимо - це перебільшення, - сказав він.

У разі запуску "Північного потоку-2", як каже Арестович, потрібно зробити так, щоб ця проблема перестала бути питанням загрози безпеці, а стала питанням ринку.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом напередодні його європейського турне.

Позиція України обов’язково буде врахована під час обговорення стратегічних питань у НАТО, а також запланованих заходів найвищого рівня. Зеленський наголосив на важливості надання Українській державі Плану дій щодо членства в Альянсі.

Читайте також

1