Візит американських сенаторів до України: які питання обговорили

Росія практично домінує у Чорноморському регіоні, тому Україна хотіла б мати серйозні сили
Візит американських сенаторів до України: які питання обговорили
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
7 Червня 2021, 09:48
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський розповів, що з американськими сенаторами, які недавно відвідували Україну, обговорювали посилення безпеки на Чорному та Азовському морях, а також військову допомогу для України.

Про це в інтерв'ю Axios розповів Зеленський (досьє Володимира Зеленського).

Я зустрічався американськими сенаторами, які побували у нас, раніше я зустрічався з держсекретарем США. Ми обговорювали збільшення військової допомоги. На жаль, я не можу поділитися деталями, але це дуже, дуже важливо для нас. Йшлося про безпеку, про зміцнення безпеки в Чорному та Азовському морях, тому що наші позиції там досить слабкі, на мій погляд, - зазначив президент.

За його словами, Росія практично домінує у Чорноморському регіоні. Україна це визнає, тому хотіла там мати серйозні сили — тільки для цілей оборони, для оборони нашої країни та кордонів.

Сторони також обговорювалися деякі інші питання, пов'язані з наданням допомоги Україні у сфері безпеки.


Контекст. 1 червня до Києва прибула делегація американських сенаторів, щоб обговорити зміцнення України на тлі російської агресії. Згодом троє американських сенаторів заявили, що адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена буде надавати воєнну підтримку Україні.

Ввечері 5 травня державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен прибув до України з робочим візитом. Разом з ним прилетіла і заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд.

Про те, як пройшла зустріч Зеленського і Блінкена читайте у нашому матеріалі: Держсекретар США в Україні: зустріч із Зеленським та плани на майбутнє

Читайте також