Україна не залишиться у кінці світової черги на вакцину - Кулеба

Уряд поки не вирішив, які вакцини закуповувати для українів
Україна не залишиться у кінці світової черги на вакцину - Кулеба
Вакцина (фото: Shutterstock)
7 Грудня 2020, 11:28
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що робить уряд для того, аби вакцинувати українців від коронавірусу.

Міністр запевнив в інтерв'ю РБК-Україна, що Україна не залишиться у кінці світової черги на вакцину.

За його словами, "тема вакцини присутня на порядку денному".

...Ми працюємо на двосторонньому рівні з урядами США, Німеччини, щоб це питання було вирішено позитивно. І щоб ми не залишилися десь в кінці черги на вакцину. Але поки дещо рано говорити про конкретику, бо лише пару тижнів тому почали говорити про конкретні цифри ефективності певних вакцин, - розповів міністр (досьє Кулеби).

Читайте також

Щодо того, які вакцини буде закуповувати влада для щеплення українських громадян, міністр зазначив, що поки конкретних рішень немає, оскільки лише пару тижнів тому почали говорити про конкретні цифри ефективності певних вакцин.

Нагадаємо, що Велика Британія першою у світі схвалила вакцину проти коронавірусу компанії Pfizer і BioNTech для широкого використання. Ця вакцина показала ефективність у запобіганні коронавірусу на 95%.

Тим часом, в Україні досі не можуть зареєструвати лікарський засіб "Ремдесивір", який закупили для лікування хворих на коронавірус. Всього на закупку "Ремдесивіру" Україна витратить понад 19 млн грн (687 грн за флакон). Першу партію із 14 тисяч флаконів уже отримано і розподілено по регіонах, залежно від кількості хворих.

Тим часом Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендує лікувати COVID-19 противірусним препаратом "Ремдесивір" незалежно від тяжкості стану хворого. Нині немає доказів того, що препарат знижує смертність або необхідність проведення вентиляції легенів, покращує виживаність і інші показники у хворих.