Україна отримала 131 тисячу тонн вугілля зі США та Колумбії

Для стабільного проходження опалювального сезону компанією на сьогодні законтрактовано понад 1 млн т імпортного палива
Україна отримала 131 тисячу тонн вугілля зі США та Колумбії
Судно з вугіллям Фото: energo.dtek.com
17 Грудня 2021, 12:54
читать на русском

До України прибуло ще два судна зі США та Колумбії з вугіллям. Загальний обсяг - 131 тисяча тонн.

Про це повідомили у ДТЕК, зазначивши, що 16 грудня зустріли одразу два судна класу "Панамакс" з імпортним вугіллям.

Перше судно із 55 тис. т вугілля, походженням з Колумбії, причалило в порт "ТІС" сьогодні о 13.30. Друге, із 76 тис. т палива із США, буде швартуватися в порту "Южний" вночі. Нові партії палива найближчим часом поповнять запаси на складах ТЕС компанії, - йдеться у повідомленні.

У компанії нагадали, що ДТЕК Енерго домовилася про імпорт в Україну восьми суднових партій з вугіллям зі США та Колумбії загальним обсягом майже 545 тис. тонн. Перше судно, законтрактоване компанією для потреб державних ТЕС "Центренерго", прибуло в Україну 20 листопада. Другий корабель "Панамакс", для потреб ТЕС ДТЕК Енерго, прибув 5 грудня.

Зазначається, що для стабільного проходження опалювального сезону компанією на сьогодні законтрактовано понад 1 млн т імпортного палива. Також лише у листопаді на шахтах ДТЕК Енерго видобули майже 1,5 млн т вугілля марки "Г".

Нагадаємо, що Служба безпеки України попередила Кабінет міністрів про критично низькі запаси вугілля. Це може спричинити зупинку теплогенеруючих підприємств, які забезпечують теплом цілі регіони.

Водночас 15 грудня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що переживати не варто, оскільки цього місяця очікується близько 2 млн тонн постачання українського та закордонного вугілля, а заплановане споживання - 1,7 млн тонн.

Також Шмигаль запевнив, що в Україні достатньо запасів газу для стабільного проходження опалювального сезону. Щодо вугілля, то на сьогодні баланс позитивний.

Читайте також

1