Україна повинна мати військовий план на випадок смерті Путіна - Аваков

Українці також мають підтримати таку готовність держави
Важливо
Україна повинна мати військовий план на випадок смерті Путіна - Аваков
Арсен Аваков (Фото: УНІАН)
6 Листопада 2021, 17:53
читать на русском

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про необхідність військового сценарію на той випадок, якщо президент РФ Володимир Путін помре. Україні потрібно бути готовою до таких ситуацій на різних рівнях.

Про це Аваков сказав в ефірі шоу "Свобода слова Савіка Шустера", додавши, що це насамперед стосується Збройних сил України, дипломатів та "переговорників".

У нас має лежати, умовно кажучи, 5-6-7 папок військового сценарію. А раптом трапилося щось у Російській Федерації. Раптом почалися дезінтеграційні процеси. Раптом ну - немає в нас такого щастя - Путін помер, а ми не готові, а нам треба бути готовим, - заявив ексміністр.

Аваков змоделював ситуацію: "Припустимо, Путін готовий на якусь процедуру мирної передачі влади. І тоді ми теж готові. А якщо він не готовий до такої процедури, мають бути готові решта наших служб". На його думку, українці також мають підтримати таку готовність держави.

Нагадаємо, що Росія може наростити чисельність своїх військ біля українського кордону взимку. Такі дані з'явились в Головному управлінні розвідки.

Читайте також

1