Україна скликає екстрене позачергове засідання ТКГ

Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ
Важливо
Україна скликає екстрене позачергове засідання ТКГ
Війна на Сході України Фото: Міноборони
6 Квітня 2021, 13:23
читать на русском

Через ескалацію на Донбасі Україна скликає екстрене позачергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ). Запит вже надіслали до ОБСЄ.

Про це повідомила пресслужба української делегації в ТКГ у Телеграм-каналі.

З моменту минулого засідання 30 березня внаслідок обстрілу позицій Збройних Сил України був поранений мирний житель Красногорівки Донецької області. Крім того, в результаті прицільного вогню противника (в т.ч. снайперського) загинули троє військовослужбовців Збройних Сил України та ще четверо отримали бойові поранення і травми, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що грубі порушення режиму припинення вогню на тлі безпрецедентного посилення угрупування військ Російської Федерації поблизу державного кордону України викликають глибоку стурбованість у політичного керівництва України та міжнародних партнерів.

Читайте також

Глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ підтримати ініціативу про скликання екстреної зустрічі для обговорення питань щодо негайного вжиття рішучих заходів з відновлення режиму припинення вогню і повернення до суворого виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року.


Контекст. Представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш розповів, що Україна зможе повернути окуповані території Донбасу лише дипломатичним шляхом.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

1