Україна веде переговори з усіма світовими розробниками вакцини проти COVID-19

Перемовини перебувають на різних стадіях
Україна веде переговори з усіма світовими розробниками вакцини проти COVID-19
Вакцина проти коронавірусу (фото: Pinterest)
23 Листопада 2020, 20:01
читать на русском

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна наразі веде переговори з усіма світовими розробниками вакцин проти COVID-19.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що Україна веде переговори з усіма провідними компаніями-розробниками вакцини проти коронавірусу.

Ми ведемо переговори й перебуваємо на різних стадіях підписання договорів з усіма провідними компаніями, які розробляють вакцини, - сказав він.

Очільник МОЗ наголосив, що у світі поки немає жодної зареєстрованої вакцини від COVID-19. Попри це, з компаніями Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Johnson & Johnson ведуться переговори щодо закупівлі вакцин.

Читайте також

За його словами, відомство повідомить про успіхи одразу після того, коли договори будуть підписані, або ж з'являться конкретні дати й обсяги постачання.

Наша стратегія – вести перемовини з усіма компаніями, які в змозі поставити вакцини в Україну, - додав Степанов.

Нагадаємо, що потенційна вакцина від коронавірусу AstraZeneca показала ефективність 70%. ЇЇ розробили в Оксфордському університеті, що у Великій Британії.

Концерн Biontech і Pfizer подали в США запит про реєстрацію вакцини від коронавірусу. Вакцина показала 95% ефективності.

Більше читайте про вакцину у нашому матеріалі: Топ-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться.

1