Україна видаватиме міжнародне свідоцтво після вакцинації CoronaVac

Це пов'язано зі схваленням ВООЗ вакцини виробництва Sinovac Biotech
Україна видаватиме міжнародне свідоцтво після вакцинації CoronaVac
Вакцина проти коронавірусу Sinovac (фото: Віктор Ляшко у Facebook)
2 Червня 2021, 10:45
читать на русском

Українці, які отримали щеплення китайською вакциною CoronaVac проти коронавірусу, зможуть отримати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка) у Facebook.

Так, 1 червня 2021 року Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила вакцину CoronaVac виробництва Sinovac Biotech для екстреного застосування. Тобто ця вакцина відповідає міжнародним стандартам безпечності, ефективності та якості.

Схвалення ВООЗ вакцини CoronaVac дозволяє видавати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації, всім хто пройшов повний курс щеплення, - наголосив Ляшко.

Зазначимо, що Україна закупила 1 млн 913 тисяч доз вакцини CoronaVac. Щеплення нею отримують люди віком від 65 років, маломобільні групи населення та особи, які доглядають за маломобільними, спортсмени, працівники освіти, які були залучені до проведення ЗНО, військові та правоохоронці, працівники підприємств критичної інфраструктури, а також ті, хто записався на вакцинацію через портал МОЗ або застосунок "Дія".

Перша партія вакцини CoronaVac прибула в Україну 25 березня у розмірі 200 тисяч доз, щеплення нею розпочалося 13 квітня.

Читайте у нашому матеріалі про те, якими способами можна записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19 і що робити, аби легко перенести щеплення: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення.

Читайте також