Україна видаватиме міжнародне свідоцтво про вакцинацію - МОЗ

"Імунні паспорти" Україна не впроваджуватиме
Головне
Україна видаватиме міжнародне свідоцтво про вакцинацію - МОЗ
Віктор Ляшко (фото: УНІАН)
15 Березня 2021, 13:13
читать на русском

Україна видаватиме міжнародне свідоцтво про вакцинацію в межах міжнародного законодавства.

Про це повідомив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко у коментарі для "Коронавірус інфо".

Він зазначив, що міжнародними медико-санітарними правилами чітко визначено вимоги до міжнародного свідоцтва про вакцинацію. Тому жодних інших "імунних паспортів" Україна не впроваджуватиме.

Читайте також

За його словами, якщо певна країна вимагатиме під час перетину кордону міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19, українці отримуватимуть таку безплатну довідку у два кліки.

Але впроваджувати та вимагати довідку про щеплення проти COVID-19 зараз не варто. Я повністю поділяю думку голови Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганса Клюге, який публічно застерігає Єврокомісію від планів запровадити документи про вакцинацію проти COVID-19, — сказав Ляшко.


Контекст. Минулого тижня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що в країні покінчили з коронавірусом завдяки швидкій та ефективній вакцинації населення. Тому Ізраїль став першою країною, яка поклала кінець пандемії. Відповідно, в країні поступово відновлює роботу і аеропорт Бен-Гуріон. Уряд Ізраїля включив Київ до переліку міст, до яких дозволено здійснювати авіарейси, тому українці, які хочуть повернутися додому, зможуть це зробити.

Детальніше про життя в Ізраїлі під час та після карантину та про вакцинацію, яку вважають найефективнішою у світі читайте в ексклюзивному матеріалі Парламент.UAЛюди погладшали і не хочуть працювати: як нині живе Ізраїль, який офіційно подолав пандемію.

1