Україна відправила Єврокомісії першу частину анкети щодо вступу до ЄС, - Стефанішина

Як і обіцяв президент Зеленський, Україна заповнила документ за тиждень
Головне
Україна відправила Єврокомісії першу частину анкети щодо вступу до ЄС, - Стефанішина
Фото: Європейська правда
18 Квітня 2022, 20:43
читать на русском

Україна відправила Єврокомісії першу частину опитувальника, заповнення якого необхідне для набуття статусу кандидата в ЄС.

Про це повідомила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у Twitter.

Першу частину опитувальника для членства України в ЄС відправлено Єврокомісії. Як і обіцяв президент Володимир Зеленський, Україна заповнила документ за тиждень!.. Пишаюся урядовою командою, — написала Стефанішина.

За її словами, Україна вже розпочала роботу над другою частиною опитувальника.

Нагадаємо, 23 лютого президент України Володимир Зеленський підписав із президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Наусєдою заяву про підтримку надання Україні статусу країни-кандидата у члени Європейського Союзу.

27 лютого президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що вважає Україну однією з країн Європи і хоче бачити її у ЄС.

28 лютого президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна звертається до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання до ЄС за новою спеціальною процедурою. Того ж дня Зеленський підписав заявку України на членство у Європейському Союзі.

8 квітня 2022 року під час зустрічі в Києві глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн передала владі України анкету про членство в ЄС.

Читайте також

1