Україна вже може забезпечити світло в оселях протягом 5-6 годин - Шмигаль

Ажіотажу на паливному ринку через використання генераторів не спостерігається
Головне
Україна вже може забезпечити світло в оселях протягом 5-6 годин - Шмигаль
Денис Шмигаль / Фото: t.me/Denys_Smyhal
29 Листопада 2022, 19:39
читать на русском

Ситуація з електропостачанням в Україні складна, проте вже є можливість давати світло в оселях по 5-6 годин на день.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, ситуація складна, є дефіцит. Але при дефіциті в системі в 30%, витратах мережі та першочерговому заживленні критичної інфраструктури, для населення в кожній області залишається 50-60% на покриття потреб, - заявив Шмигаль.

Прем'єр-міністр пояснив, що цього достатньо, щоб рівномірно розподілити навантаження вимушених відключень між усіма споживачами. Таким чином людям зможуть вмикати світло принаймні на 5-6 годин на день.

Глава уряду також запевнив, що у зв'язку з масовим імпортом бензинових та дизельних генераторів попит на автомобільне паливо може зрости, але його дефіцит не прогнозується.

В умовах збільшення імпорту дизельних та бензинових генераторів розуміємо, що попит на паливо може зрости. Але його дефіцит Міністерство економіки не передбачає. Уряд перебуває у постійному діалозі з мережами пального та уважно стежить за балансом імпорту та споживання, - зазначив прем'єр-міністр.

За його словами, імпорт бензину та дизелю в останні місяці становить близько 700 тисяч тонн щомісяця, що дозволяє забезпечити потреби споживачів.

Нагадаємо, країна-агресорка Росія планує повторити теракти, спрямовані на енергосистему України, у зв'язку з чим влада розглядає три сценарії блекауту в країні.

Читайте також

1