Україна змінила склад делегації в Тристоронній контактній групі

До складу ТКГ ввели Ірину Верещук, яка стала головою МінТОТ
Важливо
Україна змінила склад делегації в Тристоронній контактній групі
Фото: Sora Shimazaki з Pexels
8 Листопада 2021, 19:06
читать на русском

Україна змінила склад в Українській делегації в Тристоронній контактній групі щодо питань Донбасу.

Про це повідомив прессекретар президента України Сергій Никифоров.

За його словами, після переходу Олексія Резнікова на посаду міністра оборони, до роботи делегації приєднається Ірина Верещук.

За його словами, в Офісі президента наголошують, що делегація має ще більше зосередитися на розвязанні гуманітарних та соціальних питань.

Вже є завдання і в Андрія Костіна (народний депутат Костін виконуває обов'язки керівника української делегації у Тристоронній контактній групі на час відсутності за станом здоров'я Леоніда Кравчука. - Ред.), на нього покладено виконання обовязків першого заступника голови Української делегації, - повідомив Никифоров.

Також, прессекретар Зеленського зазначив, що в ОП наголошують над посиленням роботи стосовно звільнення утримуваних осіб, щодо забезпечення нормальних умов роботи КПП на лінії дотику.

Також необхідно створити нову підгрупу, яка буде працювати над поверненням Україні контролю за державним кордоном на Донбасі. Якщо російська сторона визнає мінські домовленості, то має погодитися із тим, зоб на рівні ТКГ реалізувати "пункти Мінська", - додав Никифоров.

Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні 4 листопада проголосувала за призначення народної депутатки з фракції "Слуга народу" Ірини Верещук віцепрем'єр-міністром України - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Вона замінить на цій посаді Олексія Резнікова, який відтепер є міністром оборони.

Читайте також

1