Українці назвали "політика року" та "невдаху року"

В обох рейтингах переміг президент Зеленський
Головне
Українці назвали "політика року" та "невдаху року"
Зеленський виходить з літака Фото: president.gov.ua
29 Грудня 2021, 21:29
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський очолив одразу два рейтинги - українці назвали його "політиком року" та "розчаруванням року".

Про це засвідчили результати опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 17 по 22 грудня 2021 року в усіх регіонах України.

Цього року Зеленського назвали "політиком року" 17% громадян, тоді як у 2020-му – 14,8%. З іншого боку, 45% опитаних назвали саме Зеленського "розчаруванням року", а в 2020-му – 28% вважали його "невдахою року", - кажуть соціологи.

Друге місце в номінації "Політик року" ділять лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко (8,1%) та ексспікер Верховної Ради Дмитро Разумков (8%).

Дослідження показало, що у категорії "розчарування року" Порошенка згадували частіше (8,5%), ніж колишнього першого номера списку партії "Слуга народу" Дмитра Разумкова (3%). Майже 15% опитаних сказали, що політиком року взагалі немає кого назвати, майже 20% завагалися з відповіддю, а 5% – не захотіли відповідати на це відкрите питання.

До числа політиків, яких згадали понад 1% опитаних як "політиків року" і як "розчарування року", потрапили: Юлія Тимошенко – 4,4% та 1,5% відповідно, Віктор Медведчук – 1,2% та 3,2% відповідно. Віталія Кличка згадали в обох номінаціях по 1,1% респондентів.

До числа політиків, яких згадали лише як "політиків року" потрапили: Юрій Бойко – 3,7%, Євгеній Мураєв – 3,4%, Ігор Смешко – 1,8%, Володимир Гройсман – 1,4%, Сергій Притула – 1%.

А винятково як "розчарування року" опитані назвали: Миколу Тищенка (1,2%), Іллю Киву (1,2%), прем’єр-міністра Дениса Шмигаля (1,1%), - йдеться у дослідженні.

Ще 3% респондентів сказали, що їх розчарували всі політики, 1,3% опитаних сказали, що розчаруванням року не можуть когось назвати, майже 15% завагалися з відповіддю, а 4% – не захотіли відповідати на це відкрите питання.

Нагадаємо, минулого року понад 40% українців вважають президента України Володимира Зеленського найбільшим "Розчаруванням 2020 року", але водночас і "Політиком 2020 року".

Читайте також