Українці перекривають траси через високі комунальні тарифи

"Тарифні протести" проходять у Чернівецькій, Миколаївській та Полтавській областях
Головне
Українці перекривають траси через високі комунальні тарифи
Тарифний протест Фото: Нацполіція
18 Січня 2021, 15:21
читать на русском

У кількох областях України мешканці перекривають дороги обласного значення, протестуючи проти високих тарифів на комунальні послуги.

У Чернівецькій області через "тарифні протести" ускладнено рух транспорту у напрямку Івано-Франківської області.

Поліціянти зафіксували перекриття руху транспорту місцевими жителями в селах Мамаївці, Дубівці, Берегомет, Неполоківці, Оршівці та в місті Кіцмань. Безперервно рухаючись по пішохідних переходах, громадяни в такий спосіб висловлюють невдоволення тарифами на комунальні послуги. Прохання до водіїв враховувати ситуацію на вказаних автошляхах під час планування своїх поїздок, - йдеться у повідомленні поліції у Чернівецькій області.

Читайте також

На місцях проведення акцій протесту працюють співробітники поліції Чернівецької області. Для уникнення заторів правоохоронці здійснюють відвід автотранспорту від місць проведення протестних зібрань громадян.

Сьогодні протестували через тарифи й мешканці Миколаєва, вони вийшли на головну площу міста.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, протестувальники кажуть, що тарифи зростають, а добробут погіршується, і якщо так піде далі, людям просто нічим будемо платити комуналку.

Дороги перекривали й у Полтавській області. Попри те, що Кабмін ухвали рішення знизити ціни на газ, полтавські мітингувальники безперервно перетинали пішохідний перехід, тим самим блокуючи міжнародну автотрасу М-03, яка з'єднує Київ з Харковом.

Нагадаємо, 18 січня Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи ухвалення урядом постанови щодо зменшення тарифів на газ для населення, зазначив, що це рішення є тимчасовим, але "відіграє важливу роль у встановленні справедливого ринку газу в Україні".

Читайте більше у нашому матеріаліЗниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність 

1