Українці просять уряд перенести карантин вихідного дня на будні

Представники місцевого самоврядування направили відповідний лист до Кабміну
Українці просять уряд перенести карантин вихідного дня на будні
Карантин вихідного дня (Фото з відкритих джерел)
25 Листопада 2020, 20:50
читать на русском

Вінницька міська рада від імені Асоціації міст України просить Кабінет Міністрів перенести карантин вихідного дня на будні, щоб допомогти підприємцям.

Про це повідомив заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний, передає Укрінформ.

Очеретний зазначив, що від Асоціації міст України підготували лист, який направили до Кабінету Міністрів. У нього представники міст просять уряд перенести карантин вихідного дня, запроваджений для переривання ланцюжка заражень коронавірусом, на будні.

Автори листа запропонували два варіанти змін:

  • Перший варіант - це перенесення карантину вихідного дня на понеділок і вівторок.
  • Другий варіант - "лайт-версія для держави", або перенесення вихідних на неділю і понеділок.

Окрім того, Вінницька міська рада планує надіслати лист до Вінницької ОДА. В ньому йдеться про пропозицію керівництву регіону також звернутися з відповідними ініціативами до уряду, аби підприємці отримали можливість працювати у вихідні дні.

Читайте також

Асоціація міст України – всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування, що представляє позицію та інтереси місцевого самоврядування, веде від імені громад діалог з органами державної влади.

Нагадаємо, 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада.

У цей період дозволено лише надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що карантин вихідного дня наразі залишається розумною альтернативою локдауну. Проте, якщо він не спрацює, уряд розглядатиме введення більш жорсткого карантину як план "Б".

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував запровадити двотижневий локдаун на новорічні свята, оскільки ситуація в країні має бути прогнозованою для всіх.

1