Українським військовим наказали не відповідати на провокації Росії - Кулеба

Україна планує вирішувати конфлікт дипломатичним та мирним шляхом
Головне
Українським військовим наказали не відповідати на провокації Росії - Кулеба
Український військовий (фото: facebook.com/otueast)
20 Квітня 2021, 17:09
читать на русском

Українським військовим наказали не відповідати на провокації бойовиків на Донбасі, хоч ситуація залишається напруженою. Агресор робить все можливе, щоб спровокувати українську сторону.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) під час брифінгу у вівторок, 20 квітня.

Українським військам наказано не реагувати на провокації (на Донбасі, - ред.). На жаль, інша сторона робить все можливе, щоб їх провокувати, - сказав він.

Кулеба наголосив, що ситуація продовжує залишатися напруженою на лінії розмежування. Від початку 2021 року на Донбасі загинули вже 30 українських військових, більшість з яких були вбиті російськими снайперами. Такі постріли є навмисними вбивствами.

Україна не планує ніякого збройного наступу, ескалації або провокацій, щоб вирішити конфлікт на Донбасі. Ми вкладаємо всі наші зусилля в політичне і дипломатичне вирішення конфлікту, - зазначив міністр.


Контекст. Останнім часом на Сході активізувалися ворожі снайпери, які регулярно ціляться по позиціях українських військових. Територію біля лінії розмежування заміновано, а від інфраструктури "подекуди не залишилося нічого".

Президент Володимир Зеленський раніше заявив, що Росія на Донбасі займається провокаціями, тисне та намагається залякати Україну.

Читайте також наш матеріал: Кремль може планувати блискавичну війну, якщо США не втручатимуться

Читайте також

1