Уряд призначив Єніна першим заступником глави МВС України

Раніше він обіймав посаду заступника міністра закордонних справ
Важливо
Уряд призначив Єніна першим заступником глави МВС України
Євгеній Єнін Фото: wikipedia.org
31 Серпня 2021, 17:08
читать на русском

Уряд призначив Євгенія Єніна першим заступником глави Міністерства внутрішніх справ Дениса Монастирського. До цього він обіймав посаду заступника міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів від 30 серпня 2021 року.

Призначити Єніна Євгенія Володимировича першим заступником Міністра внутрішніх справ України з 7 вересня 2021 року, - йдеться у розпорядженні.

Довідка. Євгеній Єнін народився 19 листопада 1980 року у Дніпрі. Від липня 1997 року по червень 2002 року був курсантом Національної академії Служби безпеки України. А 2002 року закінчив з відзнакою Національну академію Служби безпеки України і отримав повну вищу освіту за спеціальністю "Правознавство".

Після навчання він проходив військову службу в оперативних підрозділах СБУ та Служби зовнішньої розвідки України.

Єнін має науковий ступінь кандидата політичних наук зі спеціальності "Основи національної безпеки держави" від 2010 року. У 2012 році став юристом-міжнародником, коли закінчив Український державний університет фінансів та міжнародної торгівлі.

Свою професійну діяльність Єнін розпочав у грудні 2005 року на посаді третього та другого секретаря Посольства України в Республіці Молдова. Там пропрацював до березня 2010 року.

Працював у відділі країн Далекого Сходу, другому східноєвропейському відділі, відділі Причорноморських країн. Був начальником відділу Румунії, Молдови та Балкан МЗС України, а також брав участь в переговорному процесі з урядом Молдови щодо "пакетного врегулювання" проблемних питань двосторонніх відносин.

Два роки був радником Посольства України в Італійській Республіці, а ще два - посланник Посольства України в Італійській Республіці.

Від 2014 року займався питаннями забезпечення підтримки урядом Італії; протидії російській пропаганді в Італії в контексті незаконної анексії Криму та окупації ОРДЛО тощо.

7 червня 2016 року Єнін був призначений заступником Генерального прокурора України. Але у квітні 2019 року подав у відставку, захищаючи принципи незалежного розслідування, які були порушені політизацією однією з резонансних кримінальних справ.

Від 15 квітня 2020 року був призначений на посаду заступника міністра закордонних справ України. На цій посаді займався консульським напрямком та розвитком міжнародної торгівлі та співпраці зі США, Канадою, країнами Азії та Латинської Америки.

21 травня 2020 року президент України Володимир Зеленський уповноважив Єніна виступати агентом України у справах України проти Російської Федерації, що розглядаються Міжнародним Судом ООН.

Нагадаємо, що народного депутата Антона Геращенка призначили радником міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.

Читайте також

1