Дві фракції Ради не підтримають призначення Монастирського міністром

Депутати "Голосу" та ЄС не хочуть призначати кандидата "слуг" очільником МВС
Ексклюзив
Дві фракції Ради не підтримають призначення Монастирського міністром
Денис Монастирський (Фото: Слуга народу)
15 Липня 2021, 12:40
читать на русском

Депутати з фракції "Голос" та "Європейська солідарність" не голосуватимуть за кандидатуру Дениса Монастирського на пост міністра внутрішніх справ.

Про це стало відомо із заяв голови фракції "Голос" Ярослава Железняка та представниці фракції "Європейська солідарність" Ірини Геращенко, передає кореспондент Парламент.UA.

Зокрема, співголова фракції ЄС Ірина Геращенко зазначила, що "Європейська солідарність" не голосувала за призначення голови Верховної Ради, уряду, тому не голосуватиме і за призначення Монастирського.

Опозиція не несе відповідальності за бюджет і за кадрові рішення... Очевидно, що ми не будемо голосувати за кандидатуру Дениса Монастирського, - сказала вона.

Своєю чергою Железняк сказав журналістам, що фракція "Голос" є опозиційною, тому депутати не голосуватимуть за призначення Монастирського міністром.

Також він розповів, як поспілкувався із кандидатом у міністри з приводу того, чи готовий він очолити МВС, але з "виразу його обличчя" не зрозумів, чи "набрався він сил та натхнення", щоб посісти це крісло.

Нагадаємо, 13 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про відставку.

Президент Володимир Зеленський запропонував призначити на посаду міністра внутрішніх справ народного депутата від фракції "Слуга народу", голову комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.

Монастирський заявив, що пожертвував собою і погодився замінити Авакова.

15 липня Верховна Рада підтримала заяву Авакова про відставку та звільнила його з поста міністра внутрішніх справ.

Читайте також

Співавтори: Дар'я Сидоренко
1