В Антоненка загострення хвороби судин та руйнуються зуби - адвокат

Штатні лікарі не в змозі йому допомогти
В Антоненка загострення хвороби судин та руйнуються зуби - адвокат
Музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко (фото: УНІАН)
16 Лютого 2021, 19:07
читать на русском

Підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко має загострення хвороби із судинами, і в нього почалося руйнування зубів.

Про це заявив його адвокат Станіслав Кулик в інтерв’ю "Буквам".

В Антоненка загострення хвороби із судинами. Почалося руйнування зубів. Крім того, він мав симптоми, подібні до COVID-19. Ми просили змінити запобіжний, аби він мав змогу нормально лікуватися за межами ізолятора. Але це клопотання відхилили, натомість зобов'язали СІЗО надати медичну допомогу, - зазначив він.

Також за його словами, стоматолог, який є в ізоляторі, не зміг допомогти Антоненку, тож прийшлось звертатись до приватного лікаря, який приїхав у СІЗО.

Читайте також

Щодо проблем із судинами, то штатний хірург також не зміг йому допомогти, оскільки це не його компетенція і потрібен вузький спеціаліст, судинний хірург.

Після того ситуація заглохла. Аби вивезти Андрія в лікарню, треба за кілька тижнів до того подати заявку, аби медзаклад перевірили: чи безпечно туди везти людину, чи можна її там охороняти. І відповіді поки немає, – повідомив Кулик.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

28 вересня 2020 року розпочався розгляд справи по суті.

17 грудня 2020 року суд Києва залишив під вартою фігуранта справи про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка, попри наявні симптоми коронавірусу.

2 лютого Шевченківський районний суд міста Києва продовжив арешт підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку та Юлії Кузьменко. Яні Дугарь продовжили строк дії особистих зобов'язань. Під вартою фігуранти пробудуть до 2 квітня.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".

1