В МВС відреагували на заяву Арахамії про продаж помилок у санкційному списку РНБО

У міністерстві кажуть, що заявами депутата мають зайнятися у НАБУ
Важливо
В МВС відреагували на заяву Арахамії про продаж помилок у санкційному списку РНБО
Народний депутат Давид Арахамія (фото: УНІАН)
27 Жовтня 2021, 12:49
читать на русском

У Міністерстві внутрішніх справ відреагували на заяву голови фракції "Слуга народу" Давила Арахамії, що фігуранти санкційного списку РНБО платили від 100 до 300 тисяч доларів, щоб у список внесли помилки й вони могли безперешкодно виїжджати за кордон.

Перший заступник глави МВС Євген Єнін в етері на hromadske заявив, що не володіє інформацію про свідоме внесення помилок у санкційний список, який затверджує Рада нацбезпеки та оборони.

Я думаю, що краще про це спитати безпосередньо Арахамію. Стосовно реакції на зазначені заяви — упевнений, що відповідні органи досудового розслідування повинні проаналізувати зазначені заяви... НАБУ всі карти в руки, — сказав він.

За його словами, в поліції немає інформації про продаж списків. Однак проводиться перевірка, як 108 людей потрапили до них помилково. Єнін додав: поки перевірка не виявила, що помилки вносили навмисне.

Нагадаємо, 15 жовтня РНБО провели чергове засідання. За його підсумками секретар Радбезу Олексій Данілов повідомив, що у санкційних списках "злодіїв у законі" припустилися помилки щодо 108 осіб. Санкції щодо них вже скасували. За його словами, причетними до цього були восьмеро посадовців. Їх покарано: частину з них звільнили з лав Міністерства внутрішніх справ, ще двох - понизили на посадах.

Згодом цю ситуацію прокоментували в Офісі президента. Радник голови ОПУ Михайло Подоляк заявив, що "апарат РНБО проводить перевірку і згодом має поінформувати про її результати".

Народний депутат Давид Арахамія заявив, що "помилки" у санкційному списку Ради національної безпеки та оборони продавали за 100-300 тисяч доларів.

Читайте також

1