В Німеччині українцям готові платити понад 100 тисяч грн за місяць

Таку зарплату можуть платити лише вузькопрофільним спеціалістам-експертам
Ексклюзив
В Німеччині українцям готові платити понад 100 тисяч грн за місяць
Заробітчани Фото: Pexels
12 Листопада 2021, 12:35
читать на русском

Окрім Польщі, не менш популярною серед українських заробітчан є Німеччина, оскільки там зарплати значно вищі за польські.

Про це йдеться в ексклюзивному матеріалі Парламент.UA.

При високій зарплатні країна потребує робочої сили не менше, ніж інші країни Західної Європи. Але й вимоги суворіші та влаштуватися не так просто. Майже скрізь вимагають знання мови, а також прискіпливо ставляться до професійних навичок.

Згідно з даними сайтів з пошуку роботи, наразі у Німеччині найвищі зарплати пропонують за трьома вакансіями: зварювальник, зварювальник аргоном та плиточник.

Для зварювальників оплата праці може становити від 70 до 140 тисяч гривень. Для цього пропонують оформити робочу візу в Латвії й вже звідти потрапити до Німеччини за візою Van Der Elst visa. При цьому роботодавець бере на себе всі матеріальні витрати з переїзду, оформлення документів та оплату житла.

Вимоги до зварювальників: стаж роботи від 5 років методом 135; зварювання при напрузі 280-300 Ампер; сертифікат зварювальника - український чи європейський.

Для зварювальників аргоном пропонують заробітну плату від 92 до 117 тисяч гривень. Робота пов'язана зі зварюванням труб та інших металоконструкцій.

Робочий тиждень триває шість днів. З понеділка по п’ятницю зміна триває 11 годин, в суботу - 8 годин. Робота на основі трудового договору.

Плиточник в Німеччині може розраховувати за заробітну плату від 67 до 100 тисяч гривень. Умови роботи: повний робочий день на будівництві, роботодавець забезпечує житлом (гуртожиток), транспортом та спецформою. Інструменти для укладання клінкерної плитки видають на робочому місці, контракт укладають на шість місяців.

На сьогодні в Німеччині офіційно працевлаштовано близько 80 тисяч заробітчан з України. Втім ця кількість - це не більш як 10% від загального числа українців в цій країні. Оскільки нелегально там працюють тисячі мігрантів з України та інших країн, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Україна є лідером в Європі за кількістю працездатного населення, що працює за кордоном.

Читайте також

1