В ОП Вітренка вважають найкращим кандидатом на посаду міністра енергетики

Кандидатуру Вітренка запропонують втретє
В ОП Вітренка вважають найкращим кандидатом на посаду міністра енергетики
Юрій Вітренко (Фото: Вікіпедія)
14 Лютого 2021, 08:14
читать на русском

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає Юрія Вітренка, який вже двічі провалився під час голосування у парламенті, найкращим кандидатом на посаду міністра енергетики. Він також не виключає успішного голосування Верховної Ради за його кандидатуру втретє.

Про це Єрмак розповів у програмі "Україна з Тиграном Мартиросяном" на телеканалі "Україна".

Ми, як і раніше, вважаємо Юрія Вітренка найкращим кандидатом на позицію міністра енергетики на сьогодні. Тому я не виключаю, що буде третя спроба, сподіваюся, вже можу сказати з великою часткою ймовірності, - успішна спроба голосування у Верховній Раді, - сказав Єрмак.

Керівник ОП наголосив, що проведені консультації, зокрема з фракцією "Слуга народу", показують, що всі, "хто хотів отримати відповіді на питання, яким чином буде розвиватися енергетика", мали можливість такі відповіді отримати.

Читайте також

Нагадаємо, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що не голосував за призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики через його премії. Зокрема, відповідаючи на питання щодо позиції стосовно призначення Юрія Вітренка, спікер парламенту заявив, що вона є незмінною: Разумков утримався як під час першого, так і під час другого голосування. Мотивом такого рішення спікера є премії, які отримує Вітренко від свого бізнесу під час "важкої економічної ситуації в країні, коли тарифи б`ють по простим людям".

Спікер пояснив, що він вважає неправильним поєднувати бізнес і державні посади, тому "чимось доводиться жертвувати". Також Разумков заперечив, що впливав на групу депутатів-"слуг", які також не голосували за призначення Вітренка.

29 січня Верховна Рада України вдруге провалила призначення Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єра - міністра енергетики. "За" Вітренка проголосували лише 204 нардепи із мінімально необхідних 226. Забракло для призначення лише 22 голоси.

Президент Володимир Зеленський 25 січня попросив депутатів монобільшості підтримати призначення Вітренка на посаду першого віцепрем’єра - міністра енергетики. Він пояснив, що в.о. міністра обмежений у повноваженнях.

При першому голосуванні 17 грудня Вітренку у Верховній Раді забракло 40 голосів за призначення першим віцепрем'єром - міністром енергетики України.

1